El "nyap" de Sitges (por Beli Artigas)

Damas, caballeros, les dejo una entrevista de e-notícies (en catalán). Habla Beli Artigas, una persona a la que tendrían que levantar un monumento por lo mucho que hace por preservar el patrimonio arquitectónico de Sitges (en particular) y de Cataluña (en general). Si sigue en esta guerra ¡no le va a faltar trabajo! ¡Ánimos!

Ahí se habla del nyap del Maricel, el Cau Ferrat y la casa Rocamora, en Sitges. Las imágenes, aunque no muestran mucho, muestran más que suficiente. Lo que es a mí, me producen una tremenda, terrible, pena... y luego llega la indignación... Uf, suerte que no tengo permiso de armas. Les recomiendo ver el vídeo.

Por si preguntan, nyap es una palabra de difícil traducción, que podría significar, según el contexto, chapuza, algo tan mal hecho que da asco. Es una palabra onomatopéyica.

Les dejo con Beli Artigas. Ella habla mejor que yo, sabe lo que se dice (yo, a veces, no) y viendo lo que nos muestra comprenderán de una vez y para siempre el verdadero significado de la palabra nyap.

1 comentario:

  1. Luis.....uf!!!!! llegit el teu post només et puc donar les gràcies per les teves paraules!!! Si t'haig de ser sincera, més val que deixem els momunents pels artistes i polítics.....amb aconseguir alguna cosa bona de tota aquesta aventura bèl.lica per salvar alguna el poc que queda del nostre patrimoni em conformo i em dono per molt satisfeta!!! Però quan sembla que en una lluita es comença a obrir una escletxa de llum....en pocs dien n'apareix una altre....per sort cada dia som més gent i més plataformes, associacions que unim les nostres forces i coneixements per tal d'aturar aquestes desfetes!!!

    Però escrits com el teu, i oportunitats com la que ens va donar e-notícies amb el reportatge de "El nyap de Sitges" ens ajuden molt a difondre les nostres queixes!!!

    De nou, moltes, moltíssimes gràcies!!
    Beli

    ResponderEliminar